Sposób przygotowania

Marchew i pietruszkę obrać. Marchew i kawałek pora pokroić w słupki, pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o dużych otworach. Resztę pora drobno posiekać. Filety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, naciąć kilka otworów. Dokładnie natrzeć czosnkiem roztartym z solą i oprószyć pieprzem. W nacięte otwory w mięsie włożyć słupki marchewki i pora. Smażyć na rozgrzanej oliwie około 10 minut. Następnie posypać startymi warzywami, dodać por, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec dodać śmietankę, wymieszać, przyprawić do smaku. Gotowe filety wyjąć na półmisek, sos zmiksować, polać mięso. Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie dania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !