Sposób przygotowania

Przepis znalazłem kiedyś na jakimś blogu, od razu wiedziałem , że muszę je upiec. Może nie tyle dla samego smaku (nie przepadam za wypiekami piaskowymi) , ale ze względu na ich oryginalny wygląd. Robi się je dosyć szybko i pomimo , że surowe ciasto jest bardzo miękkie , to łatwo daje się formować i nie klei do rąk.

Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem i ew. aromatem , wbić jajko i dalej ucierać na pulchną , jednolitą masę. Obydwie mąki razem z sodą , dodać do masy , dobrze wymieszać. Nabierać łyżką ciasto , formować w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze wyścielonej pergaminem. Do małego pojemniczka wsypać kakao. Końcówkę butelki maczać w kakao i delikatnie wciskać w kulki z ciasta. Gotowe \"pieczarki\" piec ok. 15 minut w temp. 180 st.C.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ale pomysł!!! Nic trudnego, a jaki efekt:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    super wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !