Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada schabowa z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka pomarańczowa 1 szt
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyżeczki
boczek 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
majeranek do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada schabowa z papryką

Schab mocno schładzamy w lodówce a następnie rozcinamy go tak, by powstał prostokątny płat. Mięso rozbijamy, nacieramy solą i pieprzem, zawijamy w folię i chłodzimy w lodówce. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w paski.Cebulę kroimy w półtalarki, czosnek i boczek w plasterki. Schab wyjmujemy z lodówki, rozkładamy, wewnętrzną stronę posypujemy przyprawami, układamy plastry papryki, cebuli, wiórki masła. Schab zawijamy tak jak roladę, obkładamy plastrami boczku i sznurujemy grubą nicią.Wierzch nacieramy przyprawami i obkładamy czosnkiem. Mięso wkładamy do rękawa, układamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie i wsuwamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godz. 10 min przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw by mięso się przyrumieniło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 14.08.2011 18:02
pycha
szyba 21.07.2011 09:39
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak