Sposób przygotowania

Schab mocno schładzamy w lodówce a następnie rozcinamy go tak, by powstał prostokątny płat. Mięso rozbijamy, nacieramy solą i pieprzem, zawijamy w folię i chłodzimy w lodówce. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w paski.Cebulę kroimy w półtalarki, czosnek i boczek w plasterki. Schab wyjmujemy z lodówki, rozkładamy, wewnętrzną stronę posypujemy przyprawami, układamy plastry papryki, cebuli, wiórki masła. Schab zawijamy tak jak roladę, obkładamy plastrami boczku i sznurujemy grubą nicią.Wierzch nacieramy przyprawami i obkładamy czosnkiem. Mięso wkładamy do rękawa, układamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie i wsuwamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godz. 10 min przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw by mięso się przyrumieniło.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !