Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe:
Roztłuc jajka z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli dodawać mąkę i mleko tak aby ciasto było lejące ilość ciasta według własnego uznania oraz apetytu :) smażymy niezbyt grube naleśniki, rozgrzaną patelnie możemy smarować słoniną nadziana na widelec bądź ręcznikiem papierowym maczanym w oleju.
Farsz:
Kroimy piersi z kurczaka w kostkę i wsypujemy przyprawę kebab-gyros następnie smażymy.
Pieczarki myjemy i kroimy na cztery jak są większe to na ósemki i wrzucamy do garnuszka dodajemy łyżkę masła, jak puszczą wodę to wrzucamy kostkę bulionową wołową lub z papryką i dotąd dusimy aż wyparuje cała woda.
Koperek i pietruszkę myjemy i siekamy na drobno.
Sposób przyrządzenia:
Na naleśnik kładziemy plasterek wędliny na to układamy ok. 2 łyżek mięsa i tyle samo pieczarek (wg uznania), dwa 1 centymetrowe kawałki serka topionego , parę krążków pokrojonego pora, posypujemy koperkiem i pietruszką wg uznania. Zawijamy w kopertę i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem lub olejem. Ułożone w naczyniu naleśniki posypujemy startym serem. Pieczemy w temp. ok 190 stopni do momentu aż ser się rozpuści ok 15-20min.
Przed podaniem posypujemy pietruszką i koperkiem, można też obok położyć łyżkę ketchupu.
Danie może być obiadowe z ulubioną sałatką albo kolacyjne bez żadnych dodatków.
Życzę smacznego :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !