Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

30 dag mięsa wieprzowego
marchew
cebula
papryka
ziemniaki
sos pieczeniowy

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa

Mięso pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę, zalać te składniki wodą i dusić , aż mięso będzie miękkie. Następnie pokroić paprykę w paski, ziemniaki w kostkę dodać do mięsa , dolać wodę i gotować do miękkości. Doprawić wg uznania. Można dodać pietruszkę.
Rozpuścić pół rozpuszczonego sosu pieczeniowego. Zaprawić łyżką mąki i śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.04.2011 02:11
bardzo lubię i kaloriami się nie p;rzejmuję
IZABELA29 31.08.2010 09:17
uwielbiam takie zupki od czasu do czasu bo kalorii ma mnóstwo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak