Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
makaron świderki 20 dag
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula czerwona 1 szt
oliwki zielone 10 szt
oliwki czarne 10 szt
sałata lodowa 1 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami

Makaron gotujemy, odcedzamy i studzimy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.Cebulę obieramy i wraz z oliwkami kroimy w krążki.Sałatę opłukujemy, rwiemy na małe kawałki i układamy w misce. Do innego naczynie wkładamy odsączonego tuńczyka, wystudzony makaron, paprykę, cebulę, oliwki, doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do miseczki z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 24.07.2011 23:51
ciekawe, na pewno super smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak