Sposób przygotowania

Do miski wbić 6 jajek, dodać 6 łyżek cukru i ubijać do białości. Gdy jajka dokładnie ubite wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i 2 łyżkami kawy mielonej, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na 2 przygotowane blaszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor. 2 jajka wbić do miski, wsypać 3 łyżki cukru, cukier waniliowy i ubić na parze, następnie zdjąć z garnka z parą i ubijać do ostudzenia. Masło włożyć do miksera, ucierać dodając stopniowo wystudzone jajka. Następnie dodać mieloną kawę i kakao, pzyprawić do smaku, dokładnie ucierając. Upieczone, ostudzone biszkopty skropić wodą wymieszaną z odrobiną spirytusu i 1 łyżkę cukru. Na 1 ciasto wyłożyć masę kawową, przykryć drugim ciastem, docisnąć. Ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszne ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda na bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    to jest pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszne!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !