Sposób przygotowania

Na 2 łyżkach masła zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj marchewkę pokrojoną również w kostkę i ryż.
Chwilę smaż, po czym zalej 2,5 szklankami wywaru. Gotuj, aż ryż pochłonie wodę.
Przestudzony ryż połącz z jajkami i posiekanym tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem. Liście kapusty sparz we wrzątku, skrój grubsze nerwy.
Na liście kapusty nakładaj porcje ryżu i zawijaj. Związuj sparzonym liściem pora pociętym w paski. Układaj w garnku, zalej osolonym wrzątku i duś ok. 20 min. W 1/2 l wody zagotuj kostkę rosołową, dodaj koncentrat pomidorowy. Z łyżki masła i mąki zrób zasmażkę i zagęść sos. Polewaj sosem węzełki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !