Sposób przygotowania

Tortellini wrzucić na wrzątek i gotować ok 15 minut. Cebulę obrać i drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i czosnek,zrumienić. Wlać bulion, wymieszać. Gotować chwilę na małym ogniu. Groszek opłukać i wrzucić do bulionu, gotowac 5 minut. Kremówkę zahartować odrobiną soli. Rozprowadzić 2-3 łyżkami bulionu. Wlać do groszku i wymieszać. Tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnic widelcem. Tortellini wyjąć, przelać chłodną wodą. Dodać do gotującego sosu razem z kawałkami tuńczyka, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !