Sposób przygotowania

Karkówkę dzień wcześniej kroimy w grubą kostkę. Zalewamy keczupem, sosem sojowym i octem winnym. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia na smalcu smażymy cebulę pokrojoną w dużą kostkę. Gdy się zacznie rumienić przekładamy do miseczki i smażymy pieczarki. Gdy większość wody wyparuje pieczarki przekładamy do cebuli, a na patelnię wrzucamy karkówkę wraz z marynatą. Smażymy na rumiano. Następnie dodajemy usmażoną cebulę oraz pieczarki i zalewamy 1-1,5 litra wody. Dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę, koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki (wcześniej musimy je pokroić lub dodać pomidory krojone) oraz wszelkie przyprawy ziołowe (kolendrę, pieprz czarny oraz ziele angielskie wcześniej lekko ucieramy w moździerzu). Całość gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 1,5 godziny. Pod koniec jeśli sos będzie zbyt gęsty możemy zaciągnąć go mąką kukurydzianą. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny gulasz;)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Przy takiej ilości składników gulasz musi smakować rewelacyjnie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszny obiad, coś w guście mojej rodzinki...i w dodatku z kaszą!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    pycha i fajnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    ależ apetyczny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !