Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w masełku ziołowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
czosnek 4 ząbki
masło 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 1 łyżka
bazylia do smaku
mięta do smaku
pietruszka do smaku
oliwa wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w masełku ziołowym

Miękkie masło łączymy z drobno posiekanymi ziołami. Świeże pstrągi myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem. Ryby otwieramy, nacieramy na zewnątrz oraz w środku solą i oprószamy świeżo zmielonym czrnym pieprzem. Pokrojony na cieniutkie plasterki czosnek wkładamy do środka, dodajemy po łyżce masła ziołowego, kropimy sokiem z cytryny. Pstrągi układamy w naczyniu, na wierzchu poukładać plastry cytryny. Całość zalać oliwą i wstawić do lodówki na ok 3 godz. Potem ryby owinąć folią i kłaść na rozgrzanym grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.07.2011 20:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak