Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki anyżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 600 g
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
anyż 1 łyżeczka
śmietana kremowa 30% 500 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki anyżowe

Piersi z kurczaka przecinamy wzdłuż i wkładamy do nich po dwa plasterki żółtego sera.Ser może być każdy wedle upodobań.Wkładamy do rondla i zalewamy śmietaną kremówką i dodajemy około szklanki wody.Przyprawiamy solą,pieprzem i anyżem.Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i dusimy wszystko na małym ogniu przez około 35 minut.Podajemy z ciemnym ryżem i sałatą.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 30.07.2011 20:05
Pyszne
owca441 21.07.2011 20:29
świetne
Krystyna32 20.07.2011 20:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak