Sposób przygotowania

Cebulę obrać, umyć i pokroić w bardzo drobną kostkę, wrzucić na rozgrzaną niewielką ilość oliwy i przesmażyć, dodać obraną, umytą i pokrojoną w plasterki marchewkę, smażyć razem przez ok. 5 minut. Następnie dorzucić mięso mielone, rozdrobnić i przesmażyć, aby się ścięło, dodać pomidory z puszki razem z zalewą, także rozdrobnić. Dorzucić obrane ze skórki, umyte, pokrojone w ósemki lub plasterki, oprószone solą, przesmażone na niewielkiej ilości masła aż do odparowania wody pieczarki, zamieszać, dodać osączony z zalewy groszek, dusić razem ok. 10-15 minut, przyprawić do smaku ziołami i przyprawami. Dusić jeszcze chwilę razem do odparowania płynu. Podawać z ugotowanym makaronem penne lub innym ulubionym makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo lubię takie dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo apetyczne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    też tak robię pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    To jest to co lubie jeść ale nie zawsze mam czas żeby to zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    bardzo dobre!
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam takie sosiki
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !