Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patelnia smaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

usmażone udka 2 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
ziemniaki 3 sztuki
sól
pieprz
oliwa 4 łyżki
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Patelnia smaku

Zostały mi z poprzedniego obiadu udka więc je wykorzystałam do tego dania. Mięso oddzielamy od kości. Kroimy w mniejsze kawałeczki. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojone w cienkie plasterki obrane wcześniej ziemniaki. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Podlewamy odrobiną wody. Dusimy do momentu kiedy ziemniaki będą miękkie. Papryka powinna puścić sok. Dodajemy posiekaną pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2013 22:53
Fajna nazwa.
Justyna223 20.07.2011 18:33
podałam z mizerią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak