Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 0,5 kg
żółtko jajek 2 szt
masło 1 kostka
cukier puder 1/2 szkl
rodzynki 10 dkg
kremówka 1 szkl
skórka cytrynowa 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Ser zemleć w maszynce i przełożyć do specjalnej misy do ucierania. Dodać małymi porcjami masło, żółtka, cukier i ucierać drewnianą pałką tak długo, aż masa stanie się puszysta. Wlać śmietanę i ucierac jeszcze raz przez kilka minut. Dodać rodzynki i posiekaną skórkę cytrynową. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy i wstawić do lodówki na ok 4 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 28.06.2012 08:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak