Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 2 szklanki
truskawki 0,5 kg
mąka 1,5 szklanki
jajko 2 szt
sól
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z truskawkami

Pokrojone w grube plastry truskawki obsypać cukrem. Z maślanki, mąki, jajek, szczypty soli sporządzić ciasto o konsystencji nieco gęściejszej niż na naleśniki i odstawić na parę minut. Truskawki włożyć do ciasta, wymieszać i kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem małe porcje. Obsmażać z obu stron na rumiano. Podawać oprószone cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 21.07.2011 15:23
Super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak