Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowo-serowe oponki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
twaróg 250 gram
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
mąka 3 szklanki
kefir 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowo-serowe oponki

Wszystkie składniki (oprócz oleju) dobrze zagnieść. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm. Z ciasta wycinać oponki za pomocą szklanki i kieliszka (najpierw wyciąć jedno koło, a w środku drugie mniejsze). Olej dobrze rozgrzać. Oponki kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Gotowe oponki osączyć na papierowym ręczniku. Jak lekko przestygną posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 20.11.2011 01:46
lubię takie oponki
Weronika_eM 21.07.2011 22:30
pyszności
Misiek1 21.07.2011 15:22
Pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak