Sposób przygotowania

Wszystkie składniki (oprócz oleju) dobrze zagnieść. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm. Z ciasta wycinać oponki za pomocą szklanki i kieliszka (najpierw wyciąć jedno koło, a w środku drugie mniejsze). Olej dobrze rozgrzać. Oponki kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Gotowe oponki osączyć na papierowym ręczniku. Jak lekko przestygną posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pychotka!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie oponki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !