Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt.
ser żóły 100 g
cebula 1 mała
Koperek suszony Prymat
jajko
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki z nadzieniem

1. Pieczarki obrać. Trzonki pokroić.
2. Kapelusze posolić i panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju.
3. Trzonki przesmażyć z cebulką na maśle
4. Ser potrzeć. Wymieszać z pieczarkami i łyżeczką koperku. Farszem nadziać kapelusze.
5. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak