Sposób przygotowania

Z mąki, 100 gramów masła, 60 gramów cukru pudru i żółtek zagnieść kruche ciasto. Schłodzić w lodówce po wyrobieniu przez godzinę.
Wyłożyć ciastem foremkę do mazurka formatu 20 cm na 30 cm i piec do zrumienienia.
Resztę masła, cukru pudru i mleka rozpuścić w rondelku, gdy masa będzie gorąca dodać aromat i mleko w proszku tyle, by masa nadal była niezbyt twarda i lejąca. Wylać masę mleczną na kruchy spód i po wystudzeniu dowolnie udekorować wierzch mazurka

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piekny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    przepiękny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    cudowny i apetyczny !
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    co za talent do zdobienia, rewelacja.gratuluje zdolnosci;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    śliczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    dzieło sztuki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacja, aż szkoda go napocząć :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    cudo!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janek

    genialny:)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    zdobienie jest boskie! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    AnielskaSlodycz

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !