Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krewetki na szpinaku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki duże 500 gram
ząbki czosnku 2
szpinak świeży lub mrożony 300 gram
cebula biała 1
olej do smażenia do smaku
sól do smaku
masło 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: krewetki na szpinaku

Krewetki obgotować w osolonej wodzie. Po wystudzeniu zdjąć pancerze i usunąć odnóża. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, następnie dodać szpinak i smażyć do zmniejszenia się jego objętości. Na rozgrzanym oleju zeszklić 2 ząbki czosnku (ilość wg uznania), a następnie wrzucić oczyszczone krewetki.
Na talerzu rozłożyć szpinak a na nim ułożyć krewetki. Podawać z pieczywem, bądź ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 26.05.2015 12:34
smakowite te krewetki
Monika-twin 11.09.2014 04:34
Ciekawy przepis.
gacopierz23 16.06.2013 22:15
warto spróbować
fotoviderek 11.05.2013 07:22
Świetny pomysł :)
Grazyna0211 13.03.2013 17:52
bardzo apetycznie się prezentują
Poison1988 18.12.2012 16:12
takich jeszcze nie robiłam, super!
IZABELA29 30.11.2012 10:10
Krewetki te dużo jak najbardziej lubię ze szpinakiem jeszcze ich nie jadłam ale wszystko przede mną .
kaja1991 19.10.2012 12:35
super wygląda;)
jasiek 21.10.2011 11:53
super wyglądają
Wacław 30.09.2011 12:18
coś dla mojej wnuczki,która uwielbia krewetki
Justa32 24.09.2011 13:21
musi być smaczne!!!
GGABI 19.09.2011 21:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak