Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki Katarzynki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 7
mąka pszenna 1 kg
cukier kryształ 33 dag
cukier puder 15 dag
miód pszczeli 0,5 kg
Soda oczyszczona Prymat 15 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki Katarzynki

Jajka i cukier utrzeć na kremową masę. Dodać miód, przyprawę do piernika i sodę oczyszczoną. Po wymieszaniu dodać mąkę i wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce przez ok. 12godzin. Ciasto jest dosyć rzadkie i ciężko się je wałkuje, ale pierniki smakują i wyglądają jak Katarzynki.
Wyjmować po kawałku ciasta, rozwałkować na grubość 3-4mm i wycinać wzory foremkami. Piec przez 5-6minut w piekarniku nagrzanym do temperatury ok.200 stopni Celsjusza. Udekorować czekoladową polewą lub lukrem z 15dag cukru pudru i białka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 27.04.2013 22:22
OOO na takie katarzynki to ja się chętnie skuszę :D
Bernadeta1 17.04.2013 11:48
bardzo smaczne
gacopierz23 28.01.2013 20:48
dobre
eliza135 17.10.2012 08:48
niezłe
Gosia20 20.08.2012 14:05
Świetne mmm
Justyna37 03.03.2012 14:12
suoer
PaniMISIOWA 24.11.2011 11:13
ale fajne!
ronald88 22.10.2011 10:46
super
Ewelina38 14.10.2011 14:05
świetne ciacha
AgaS10 10.10.2011 15:20
rewelacyjne:)
marchewka 23.09.2011 00:59
dawno nie robiłam pierniczków, ostatnie były takie sobie, może teraz wypróbuję twoje :)
Dorian 17.09.2011 22:55
pycha
aleksa123 11.09.2011 11:57
fajne
wiola28a 06.09.2011 14:29
fajne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak