Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe chruściki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 250 gram
jajko 2 sztuki
cukier puder 1/2 szklanki
mąka 3-3,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
olej do smażenia ok.1 litr
cukier waniliowy 15 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe chruściki

Z twarogu, jajek, cukru pudru, cukru waniliowego, mąki, proszku do pieczenia i jogurtu zagnieść ciasto. Rozwałkować je na grubość 0,5 cm. Pociąć na paski. Każdy pasek pociąć na romby. Na środku każdego rombu zrobić nacięcie, przez które przewinąć jeden koniec. Smażyć w bardzo gorącym głębokim oleju na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 13.02.2012 20:18
fajne :)
bbeeaa 04.11.2011 10:59
pyszne, skorzystałam z przepisu ;)
Weronika_eM 21.07.2011 22:29
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak