Sposób przygotowania

Mięso dokładnie wypłukać i osuszyć. Następnie pokroić w kostki średniej grubości. Seler umyć, oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulkę obrać i drobniutko posiekać. Posiekaną cebulkę podgrzać na rozgrzanej patelni, do momentu aż zciemnieje. Następnie dodać przygotowane kostki mięsa i na małym gazie wymieszać z podsmażoną cebulką. jeszcze chwilkę razem smażyć. Następnie na innej patelni podsmażyć na maśle ryż (około 5 min na wolnym ogniu). Po upływie tego czasu podsmażony ryż dodać do smażonego mięska z cebulą. Całość przerzucić albo do głębokiej patelni , albo do garnka i wlać bulion. Wymieszać. Po 3 minutach dodać pomidory i dusić przez 50 minut na średnim ogniu. Chwilę przed końcem dodać seler. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać drobniutko posiekaną natką i całość jeszcze raz wymieszać.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre danie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    musi być pyszne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !