Sposób przygotowania

Makaron gotujemy, odcedzamy i odstawiamy na bok.
Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem i cynamonem- polewamy sokiem cytrynowym i odstawiamy na pół godzinki.
Następnie zalewamy je wodą ( około 1,5 l) - wrzucamy goździki i gotujemy do miękkości.
Przecedzamy i część wiśni przepuszczamy przez sitko.
Zagęszczamy chłodnik mąką rozprowadzoną w odrobinie wody.
Podajemy z makaronem i pokrojonym twarogiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny na gorące dni
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    apetyczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zjadłabym porcyjkę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Świetny chłodnik.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    po prostu świetny!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przecudnie wygląda, aż chce się jeść
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    świetny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    takiego jeszcze nie próbowałam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    jak ten chłodnik pięknie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !