Sposób przygotowania

Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę.
Z jednego białka ubij pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawaj mąkę kukurydzianą wymieszaną z połową soli i ubijaj chwilkę, po czym dodaj mięso i wszystko wymieszaj. Pozostałe białka wymieszaj z resztą soli i dwiema łyżkami rosołu, ubijaj 30 sekund, a potem przelej do miski. Ustaw miskę na garnku z mocno wrzącą wodą. Po 7 min. gotowania przełóż zawartość miski na ogrzany talerz i posyp wcześniej ugotowanym w posolonej wodzie i osączonym groszkiem. Na rozgrzanym na patelni oleju, mieszając smaż cebulę 30 sekund. Dodaj pozostały rosół, sos sojowy, cukier i wymieszaj. Dołóż kostki mięsa i smaż, mieszając, jeszcze 30 sekund. Przełóż wszystko z patelni na środek masy białkowej i od razu podawaj.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !