Sposób przygotowania

Umyte mięso pokrój na kawałki, zalej sosem sojowym i chili wymieszanym ze szczyptą pieprzu, wymieszaj. owoce z puszki pokrój tak jak mięso. Cebulę obierz, pokrój w cienkie półplasterki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Kostkę bulionową rozpuść w 1/4 l wrzątku, wystudź, wymieszaj z mąką ziemniaczaną, dopraw przyprawą do dań chińskich. Na rozgrzanym oleju smaż mięso 5-8 min., mieszając. Dołóż paprykę, cebulę i mieszając, smaż 2-3 min. na ostrym ogniu. Dodaj owoce, bulion i, mieszając, duś 2 min. od zawrzenia. Serwuj z brązowym ryżem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !