Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z borówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
cukier puder 1 łyżka
woda 3 łyżki
Krem:
borówka 500 g
cukier puder 100 g
śmietana kwaśna 100 g
skórka z cytryny do smaku
masło 80 g
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z borówkami

Z masła,wody,mąki i łyżki cukru pudru wyrabiamy ciasto.Wylepiamy nim formę.Ciasto nakłuwamy widelcem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury około 225C około 12-14 minut.Przygotowujemy krem-twaróg półtłusty miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem oraz skórką z cytryny.Na ostudzonym cieście rozsmarowujemy krem.Posypujemy borówkami i posypujemy cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.08.2011 00:55
zapowiada się wspaniały deser :)
tatiana2 26.07.2011 19:47
Pyszności :)
Krystyna32 20.07.2011 20:17
extra
Dorota59 20.07.2011 13:30
super, muszę wykorzystać ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak