Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartofena mandża

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
cebula 1 sztuka
olej 30 ml
mąka pszenna 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mięta 0,5 łyżeczki
sól 1 szczypta
papryka czerwona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartofena mandża

Pokrojoną cebulę zasmażyć w rozgrzanym oleju, dodać mąkę, mieloną paprykę i pokrojone w kostkę ziemniaki, ciągle mieszając. Zalać wodą, tak aby przykryć ziemniaki. Posolić do smaku. Gotować do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Dodać rozpuszczony w wodzie koncentrat pomidorowy oraz przyprawić miętą.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 04.09.2011 15:44
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak