Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa do ciasta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
cukier 5 łyżek
mleko 3 łyżki
kakao 2 łyżki
czekolada 4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa do ciasta

W przepisie można mleko zamienić na wodę, ale z mlekiem jest smaczniejsze. Czekolada może być dowolna - mleczna lub prawdziwa, ważne żeby nie była nadziewana.
Sposób przygotowania - wszystkie składniki zagotowujemy niemalże ciągne mieszając. Polewamy ciasto. Proponuję, żeby polewa lekko ostygła, ale nie całkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.02.2014 14:55
robię bardzo podobnie tylko nie dodaję czekolady
barbara11561 20.11.2013 15:48
lubię polewę domowej roboty:)
Dorota59 03.09.2013 11:11
dobra taka domowa
Katarzyna59 13.06.2013 07:32
bardzo smaczne
ronald88 20.07.2012 17:58
super
olkaaa 31.05.2012 08:41
też taką robię
Betka 25.05.2012 21:22
dobry przepiss;)
Betka 25.05.2012 21:22
dobry przepiss;)
Krystyna32 20.07.2011 20:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak