Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 0,5 kg
cukier do smaku
mąka 800 dag
kefir 500 ml
drożdże 150 dag
jajko 5 sztuk
margaryna 100 g
olej 50 ml
sól do smaku
cukier waniiowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe z rabarbarem

Z podanych składników prócz rabarbaru i rodzynek wyrobić ciasto. ( dokładny przepis na rozczyn i ciasto znajdziesz w mojej księdze ). Rabarbar myjemy obieramy a następnie kroimy w plasterki. Ciasto wykładamy do formy a następnie wsypujemy na wierzch rabarbar i rodzynki i posypujemy do smaku cukrem. Ciasto wkładamy do pieca i pieczemy ok 40 min w temp. 200 – 220\'C. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.08.2013 16:14
SMACZNE CIASTO
czekoladka_m 27.06.2013 14:28
Mniam, najlepsze tradycyjne ciasto:)
caralajna 30.07.2012 00:24
wspaniałe ciacho
RenataZ-et 30.05.2012 13:45
pycha, ostatnio często robię takie ciasto :)
Betka 22.05.2012 10:24
pyszności;)
jogobella231
jogobella231 21.02.2012 16:36
super
pioge7 24.02.2011 17:35
pycha
Iwona56 01.02.2011 18:33
uwielbiam rabarbar
iknkirke 23.11.2010 09:04
muszę spróbować
banditka 28.06.2010 22:30
Musze wyprobowac - powrot do tradycyjnych przepisow mniam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak