Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto, a brytfannę wysmarować tłuszczem. Oddzielić 2/3 ciasta wylepić brytfannę, brzegi wyżej. Pozostałą część ciasta - 1/3 ciasta podzielić na mniejsze części (kule o średnicy około 5 cm) włożyć do zamrażarki. Białka z 4 jaj ubić z połową szklanki cukru i 1 łyżką cukru waniliowego na pianę. Jabłka umyć, obrać. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć jabłka i nałożyć na ciasto. Na jabłka położyć pianę z białek. Wyjąć ciasto z zamrażarki i zetrzeć na tarce (grube oczka-te same co jabłka), położyć na pianę. Piec w temp. 180 ˚ C około 50 min. Ciasto pilnować, żeby góra ciasta szybko się przypala. Gdy góra zciemnieje, położyć na ciasto folię aluminiową, ewent. wyłączyć górną grzałkę i piec dalej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo lubię szarlotkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne ciacho !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Smaczne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mogłabym jeść codziennie
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    świetna szarlotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pycha uwielbiam szarlotki
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !