Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta piegusek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 8 dag
cukier wanilinowy 1 łyżka
woda 3 łyżki
twaróg 25 dag
śmietana gęsta kwaśna 10 dag
cukier puder 10 dag
skórka z cytryny
jagody 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tarta piegusek

Ciasto:Piekarnik nagrzewamy do tem.225*C.Mąkę ,masło,cukier puder i wodę wyrabiamy, wałkujemy wylepiamy formę do tarty.Mocno dociskamy brzegi.ciasto nakłuwamy widelcem i posypujemy grochem lub fasolą.Pieczemy 10-12 minut. Krem: W tym czasie przygotowujemy krem.Twaróg miksujemy na gładko ze śmietaną i cukrem pudrem oraz skórką cytrynową.Rozsmarowujemy w ostudzonym cieście.Posypujemy owocami.dekorujemy melisą i prószymy lekko cukrem pudrem.POLECAM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.09.2013 09:37
bardzo fajna
haffka 31.07.2012 19:20
super
edi 22.03.2012 09:25
pycha
junox 15.01.2012 17:36
super
ben-ka 23.12.2011 00:22
z jagodami - pycha!
cooleczka 16.11.2011 15:46
smaczna:)
Ewa111 28.10.2011 18:14
świetny i smaczny deser
IKrakowianka 23.09.2011 08:20
pycha
Ania67 18.09.2011 11:18
świetna
barbara11561 05.08.2011 20:17
super
smakoszek 23.07.2011 15:31
swietna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak