Sposób przygotowania

Biszkopty ułożyć w tortownicy,zaleć tężejącą galaretkę,aż pokryje biszkopty.Resztę galaretki zostawić do zastygnięcia.
Śmietanę lekko ubić,dodając cukier waniliowy.2 galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody.Do śmietany dodać owoce,np.banany,mandarynki,pomarańcze.
Pozostałą galaretkę pokroić kostkę i dodać do śmietany.Połączyć śmietanę z ostygniętą szklanką galaretki,lekko mieszając.
Tak przygotowaną masą zalać biszkopty.Włożyć na pół godziny do lodówki.Gdy wszystko się zetnie,ułożyć na wierzch owoce.Na koniec zalać tężejącą galaretkę.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    oj pyszności, pyszności ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    taki deserek to coś na moje smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    podoba mnie się ten śmietnik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !