Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki z pangi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z pangi 20 dag
ser cam 1 op
oliwa wg uznania
cytryna 1 szt
czosnek 2 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
łosoś wędzony plastry 1 szt
sałata do dekoracji
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki z pangi

1. Czosek obrać, przecisnąć przez praskę. Pangę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w ok.6-centymetrowe paski. Natrzeć czosnkiem, oprószyć gałką, solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.Odstawić na 30 min do lodówki.
2. Ser pokroić w słupki tej samej wysokości co ryba. Szczypior opłukać, osuszyć, pokroić w 3-cm kawałki. Wędzonego łososia pokroić w niewielkie paseczki. Sałatę umyć, osuszyć.
3. W paski pangi zawijać po kawałku sera, spiąć wykałaczką. Wierzch ozdobić kawałkiem łososia i 2 kawałkami szczypioru. Ułożyć na natłuszczonej blasze, skropić oliwą.
4. Piec ok 20 min w piekarniku rozgrzanym do temp 200 stopni. Upieczoną rybę ułożyć na półmisku wyścielonym sałatą, oprószyć pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 25.06.2013 07:21
Świetny pomysł na rybkę :)
miki47 23.03.2013 10:56
smakowicie
Anna152 07.03.2013 18:26
fantastyczne
mala2021 28.11.2011 13:09
fajne
Małgorzata113 20.07.2011 08:53
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak