Sposób przygotowania

1. Czosek obrać, przecisnąć przez praskę. Pangę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w ok.6-centymetrowe paski. Natrzeć czosnkiem, oprószyć gałką, solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.Odstawić na 30 min do lodówki.
2. Ser pokroić w słupki tej samej wysokości co ryba. Szczypior opłukać, osuszyć, pokroić w 3-cm kawałki. Wędzonego łososia pokroić w niewielkie paseczki. Sałatę umyć, osuszyć.
3. W paski pangi zawijać po kawałku sera, spiąć wykałaczką. Wierzch ozdobić kawałkiem łososia i 2 kawałkami szczypioru. Ułożyć na natłuszczonej blasze, skropić oliwą.
4. Piec ok 20 min w piekarniku rozgrzanym do temp 200 stopni. Upieczoną rybę ułożyć na półmisku wyścielonym sałatą, oprószyć pieprzem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !