Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w jarzynach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mostek cielęcy 50 dag
włoszczyzna 1 porcja
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Goździki całe Prymat 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
pieprz do smaku
skórka z cytryny 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w jarzynach

W 2 szklankach osolonej wody zagotowujemy goździki,liść laurowy,ziele angielskie i skórkę cytrynową.Mięso dzielimy na 4 porcje,wkładamy do wrzątku i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 40 min.Warzywa myjemy,oczyszczamy,kroimy w grube słupki,dodajemy do mięsa i razem dusimy do miękkości.Gotową potrawę posypujemy pieprzem i natką pietruszki:podajemy z ryżem i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 08.09.2011 14:04
pychotka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak