Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z masłem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron wstążki 50 dag
czosnek 6 ząbki
natka pietruszki pęczek
masło 6 łyżki
pomidor 2 szt
żółty ser starty 6 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z masłem czosnkowym

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Czosnek pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle. Natkę posiekać. Pomidor sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Makaron osączyć i wymieszać z czosnkiem, natką i pomidorami. Na koniec posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak