Sposób przygotowania

1 szklanka mąki
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
200g margaryny
1 jajko
1/3 szklanki cukru

Wszystkie składniki połączyć ze sobą i szybko zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć formę do pieczenia wyłożona papierem, a następnie nakłuć widelcem. Podpiec ok 25 min w temp 170\'C.

Kruszonka :
0,5 szklanki mąki
5 łyżek mąki ziemniaczanej
5 łyżek cukru
100g wiórek kokosowych
150g margaryny

Wszystkie składniki dokładnie zagnieść ze sobą tworząc kruszonkę.


Ugotować budyń z dodatkiem cukru, pozostawić chwilkę by lekko przestygł. Czereśnie wydrylować i pokroić na pół. Następnie czereśnie i maliny wyłożyć na podpieczone ciasto i zalać budyniem i posypać kruszonką. Ciasto piec ok 30-40 min w temp. 180\'C. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacyjne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Takie ciasto musi smakować rewelacyjnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    wygląda bardzo smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Muszę kiedyś takie upiec;):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !