Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka mamut z czosnkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Fasolka szparagowa mamut 70 dag
czosnek 5 ząbków
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka mamut z czosnkiem

Na dno garnka wlewamy trochę wody i wgniatamy do niej czosnek. Na sitku do gotowania na parze układamy obraną z końcówek fasolkę. Przykrywamy i gotujemy na parze do miękkości. Przes podaniem mieszamy fasolę z masłem, obsypujemy czosnkiem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak