Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa Dukana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 szt
marchew gotowana 1 szt
czosnek 2 ząbki
kostka rosołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa Dukana

Udka ugotować bez skóry w 1,5 l wody z wymienionymi przyprawami (liście, zmiażdżone ziele, kostka, rozgnieciony czosnek). Po ugotowaniu pokroić. Do przecedzonego wywaru wsypać żelatynę (opakowanie na 1,5 l wody) i dokładnie wymieszać. Na dnie miseczek ułożyć kawałki mięsa, marchewki i jajka. Zalać wywarem i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak