Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser gruszkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 5 szt
cukier 4 łyż
śmietana 30% 300 ml
cukier puder 2 łyż
cytryna 1/2
likier migdałowy 1 kieliszek
gorzka czekolada 10 g
zagęszczacz do śmietany 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Deser gruszkowy

Gruszki umyć, obrać, usunąć gnizada nasienne, pokroić na połówki, a potem na ćwiartki. Wrondlu zagotować litre wody, wsypać 4 łyżki cukru, wrzucić gruszki. Gotować na malym ogniu pod przykryciem ok 10 min.Ugotowane ostudzić i pokroić w kostkę.Schłodzoną śmietanę ubić mikserem przez 2 min. Cukier puder wymieszać z zagęszczaczem do śmietany. Dodaj do masy sok z cytryny i likier. Miksuj całość jeszcze 2 min. Na koniec wsyp startą czekoladę, wymieszaj. Do pucharków rozłóż krem na to gruszki i znowu krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak