Sposób przygotowania

1. Śliwki opłukać, namoczyć, odstawić na 15 min. Dokładnie osączyć, do każdego owocu włożyć po kawałku orzecha, starannie owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką.
2. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć śliwki owinięte boczkiem. Smażyć, aż z boczku wytopi się większość tłuszczu, a plastry pięknie się zrumienią. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przełożyć na półmisek wyścielony liśćmi sałaty. Podawać na ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !