Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki i pasty serowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka w plasterkach 20 dag
ser żółty 8 dag
jajko 2 szt
czosnek 1 ząbek
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki i pasty serowej

1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać jajka z serem, czosnkiem i 3 łyżkami majonezu.Doprawić do smaku solą i peprzem. Pastę nałożyć na plasterki szynki, zwinąć, spiąć wykałaczkami, dekoracyjnie ułożyć na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 07.04.2013 13:00
fajny przepis
miki47 06.10.2012 20:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak