Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 1 szt
mąka pół kg
olej pół łyżki
sól szczypta
Farsz:
grzyby suszone 15 dkg
cebula biała 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
woda 200 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z grzybami

ciasto zagnieść, grzyby namoczyć przez godz i potem gotować w tej wodzie co się moczyły,po ugotowaniu zemleć je,cebulę obrać,umyć,pokroić w kostkę i zrumienić na oleju i wymieszać ją z grzybami i doprawić farsz do smaku pieprzem i solą.z ciasta wycinać krążki kieliszkiem i nakładać tam farsz lepić jak pieroga a następnie złożyć go na pół aby wyszło uszko.wrzucać na wrzącą wodę i gotować 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 03.06.2012 10:54
nie umiem robic
kookies 02.11.2011 13:24
uwielbiam
Ewelina47 25.09.2011 19:17
uwielbiam szkoda tylko że tak rzadko robię
MAR3STA 31.07.2011 19:40
mniam
ziutula
ziutula 20.07.2011 09:21
smaczne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak