Sposób przygotowania

1. Cebulę i marchewki obrać.Do garnka włożyć wszystkie rodzaje mięsa razem ze słoniną, zalać osolona wodą, dołożyć cebulę, marchewki, pieprz i ziele angielskie, liście laurowe, gotowac 10 min. Wyjać słoninę, resztę mięsa gotować następne 80 min. Słoninę ostudzić, pokroić w kostkę.
2. Ugotowane miesa oraz jarzyny wyjac, w wywarze namoczyć czerstwe bułki. Wszystkie składniki z wyjątkiem słoniny zemleć 3 razy. Doprawić estragonem, solą i pieprzem.
3. Czerstwe bułki wyjąć z wywaru, porządnie odcisnąć. Dodać je do masy mięsnej razem z oliwą i jajkami, wyrobić.
4. Blachę posmarować olejem, nałożyć warstwę masy, ułożyć kawałki słoniny, znów dać warstwę masy i słoniny, kończąc warstwą masy. Pasztet piec ok 60 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    i na kanapke
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    lubię pasztety :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    domowy najlepszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !