Sposób przygotowania

Mleko wymieszać z cukrem, syropem z orzecha i drożdżami. Dosypać mąkę, wbić jajko i dobrze wyrobić. Ciasto ma być dość rzadkie. Postawić do wyrośnięcia. Kłaść łyżką na rozgrzany olej małe placuszki i piec z obu stron na rumiano. Syrop z orzecha nie zmienia smaku racuchów ale czynie je mniej ciężkostrawne. Gorące racuchy podawać z syropem klonowym. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pychotka!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe takich jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo apetycznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    WYGLĄDA PYSZNIE
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    racuchy są bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !