Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w orzechowej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 250 g
orzechy włoskie 100 g
sól 1 łyżeczka
jaja 2 szt
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyzeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w orzechowej panierce

Orzechy włoskie mocno rozdrobnić (najlepiej na proszek, blenderem za pomocą ostrza do kruszenia lodu), dodać do nich tartą bułkę, pieprz i sól i całość dokładnie wymieszać. Grzyby panierować najpierw w roztrzepanym jaju, potem w przygotowanej panierce i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło. Jeśli zostanie panierki to można ja zamrozić (ze względu na dodatek orzechów) i później użyć do opanierowania np. mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 16.11.2011 18:52
ale bym zjadła!!!
anemon 19.09.2011 20:05
Jeszcze nigdy nie jadłam boczniaków, a panierka bardzo mi się podoba.
Gosia40 20.07.2011 09:48
ciekawa propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak