Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
mąka ziemniaczana 4 łyżki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ugotowane ciepłe ziemniaki mielimy.Wykładamy na posypaną mąką stolnicę,dodajemy składniki.Wyrabiamy ciasto.Formujemy wałek i kroimy w skośne kawałki.Gotować w osolonej wodzie 3-5 minut.Wyciągamy łyżką cedzakową. Podajemy np z skwarkami z boczku lub sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 12.04.2011 10:03
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak