Sposób przygotowania

Każde udko dzielimy na połówki. Czosnek kroimy w paski. W każdym kawałku mięsa robimy dziurkę i wkładamy w nią kawałek czosnku. Mięso nacieramy solą, pieprzem i przyprawą. Smażymy z każdej strony na oliwie. Gdy mięso się usmaży dodajemy pokrojoną w paski paprykę i posiekaną pietruszkę. Dusimy 10 minut. Po tym czasie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię. Dusimy wszystko razem jeszcze 5 minut. Na talerz wyjmujemy mięso. Sos z warzywami jaki zostanie na patelni przelewamy do miseczki i podajemy wraz z mięsem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Prezentują się bardzo smacznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Syte jadło.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !